Bliv ringet op

Skriv her og vi kontakter dig hurtigst muligt!

Guide: Vælg den rette gulvbelægning

Taler man om gulve, findes der rigtig mange muligheder, når det kommer til materiale. Det vigtigste er, at gulvet passer til omgivelserne og de behov og forventninger, man har til det. Nedenfor kan du læse hvilke materialer vi hos P.G. & Søn anbefaler til hvilke situationer. Vi er eksperter i gulvbelægning, og kommer gerne med et uforpligtende tilbud på din opgave.

Træ: Træ er et af de mest udbredte materialer i de danske hjem. Et trægulv er, udover at det er flot, et fantastisk praktisk materiale. Afhængig af overfladebehandlingen, skal det vedligeholdes i højere eller mindre grad, men som oftest er vedligeholdelsen dog ret simpel. Et trægulv skal ca. slibes en gang hver 10-15 år.

Epoxy: Arbejdet med epoxy er et lidt nyere fænomen, som er begyndt at indtage de danske hjem, og gulvet, som males med hærdet epoxymaling, får et industrielt, råt udseende. Et epoxygulv er nemt at holde, da det har en meget glat, fugefri overflade, hvorpå der ikke kan samle sig bakterier og skidt.

Beton: Beton giver et råt look, men det anbefales, at du vælger et poleret betongulv, da et helt råt betongulv, er meget svært at holde rent og vedligeholde. Et poleret betongulv har derimod en glat overflade, og kan derfor rengøres nemt og hurtigt med de fleste naturlige produkter.

Terrazzo: Terrazzo er ligesom et beton- og epoxygulv et fugefrit gulv. Når der ikke fuges, så undgås det, at fugerne og revnerne samler en masse bakterier. Et terrazzogulv giver dig en fantastisk mulighed for at få et diskret farvespil i dit gulv. Gulvet er en blanding af marmor, sten og en farvet cementmasse, og derfor et det et fleksibelt materiale, der kan tilpasses alle hjem, og som kræver et minimum af vedligeholdelse.

Klinker & fliser: Klinker og fliser ses oftest i vådrum rundt omkring i landet. Materialerne er gode til at håndtere fugt, og bruges derfor oftest i badeværelser, hvor fugten er næsten konstant. Det gode ved klinker og fliser er, at de kan tåle de fleste former for afkalkning og andre stærke rengøringsmidler, hvilket ofte kan være nødvendigt på et badeværelse. Man skal dog være opmærksom på, at der er mange fuger, og disse skal selvfølgelig rengøres ofte for at sikre, at bakterier ikke får lejlighed til at sprede sig.

Alt i alt afhænger valget af gulvbelægning af især tre faktorer: Hvad du har råd til, hvor ofte du ønsker at rengøre det og hvilken stil du ønsker at have i huset. Hvis du ønsker mere information, samt et godt tilbud på gulvlægningen i dit hjem, er du altid velkommen til at kontakte P. G. & Søn for at høre om dine muligheder.

 

20940222