Bliv ringet op

Skriv her og vi kontakter dig hurtigst muligt!

Hvorfor vælge et Terrazzogulv?

Der findes mange årsager til, hvorfor du bør overveje materialet terrazzo, næste gang du skal have lagt nyt gulv. Et terrazzogulv er et slidstærkt og næsten vedligeholdelsesfrit gulv, som er utrolig praktisk i en travl hverdag, hvor der er mange mennesker i husstanden, der farer ind og ud af rum. Ikke nok med de praktiske aspekter ved et terrazzogulv, så er der også udseendemæssige fordele, for et terrazzogulv er både super flot, og kan designes så det passer præcis til din stil.

Lang tradition

Traditionen for terrazzogulve kan spores hele 2000 år tilbage i Italien, og i de helt gamle Italienske kirker kan man opleve Terrazzogulve, som stadigvæk, den dag idag, er meget flotte. Får du lagt et terrazzogulv, kan du derfor forvente, at det holder i flere årtier, uden særlig anstrengelse fra din side, hvilket er en af årsagerne til, at det er en så populær løsning i mange danske hjem.

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan gøre med et Terrazzogulv. Et terrazzogulv er nemlig lavet af små stykker marmor og sten, som er blandet med en farvet cement, og således kan du altså kreere gulve, bordplader og håndvaske i farver og mønstre, der passer ind i netop dit hjem. Du kan blande og mikse farver i én uendelighed, så mønsteret får et personligt præg, og derfor er intet terrazzogulv er ens.

Vedligeholdelse og rengøring

Når du skal rengøre dit terrazzogulv, er det vigtigt at huske på, at materialet ikke kan tåle syreholdige produkter. Derfor anbefaler vi, at du rengør gulvet med varmt vand og naturlige sæbespåner, da dette skåner cementen, som fungerer som bindingsmateriale i gulvet. Det er vigtigt, at du ikke bruger kalkfjerner eller andet fabriksfremstillet rengøringsmiddel, da disse kan indeholde midler, som opløser cementen. Som hovedregel skal du derfor kun bruge naturlige produkter uden tilsatte kemikalier.

Ligesom et traditionelt trægulv kan slibes, kan dit terrazzogulv poleres på overfladen for at opnå en flot finish. Det kan være nødvendigt at polere et terrazzogulv, hvis du eksempelvis har tabt en genstand på gulvet, som har forårsaget en ridse eller har slået en flig af. Gulvet kan hurtigt og nemt poleres, således at man ikke længere kan hverken se eller mærke skaden. Terrazzogulvet er som sagt utrolig slidstærkt, og skulle det mod forventning tage skade, er det let at rette op på dette.

Alt i alt, får du altså et flot, nemt og holdbart gulv, hvis du vælger terrazzo som dit materiale.

Vil du vide mere om muligheden for at få lagt et terrazzogulv i dit hjem, kan du med fordel kontakte P. G & Søn. Vi er eksperter i terrazzogulve, og kommer gerne med et uforpligtende tilbud på din opgave.

 

20940222